Themabijeenkomst

Aandacht voor familie, aandacht van familie


Samen op pad naar een familielid die in een andere stad of een ander land woont. Samen een verjaardag vieren of samen rouwen om het verlies van een dierbare. Dit zijn voorbeelden waarin de betrokkenheid van mensen op elkaar zichtbaar wordt.


De éne keer geef je aandacht en de andere keer krijg je aandacht. Binnen familierelaties, waarbij je door een gezamenlijke oorsprong met elkaar verbonden bent, is dit een natuurlijk gegeven. In deze bijeenkomst staan we stil bij de vraag: welke betekenis heeft familie?


U bent uitgenodigd te luisteren naar de betekenis van familie of te vertellen over de betekenis van familie. Het kan gaan over familie met zorgen en over familie als hulpbron. De gespreksvorm is de dialoog.Martin Buber heeft een inspirerende tekst over dialoog geschreven:


Als wij onderweg een mens tegenkomen, die ook onderweg, ons tegemoet kwam, dan kennen wij slechts ons stuk van de weg, niet het zijne; het zijne beleven we slechts in de ontmoeting.


Ik nodig u uit voor deze bijzondere ontmoeting!Opzet


De themabijeenkomst is kleinschalig opgezet, maximaal 6 personen. De bijeenkomst wordt begeleid door Baukje Tigchelaar, kinder- en jeugdtherapeut en contextueel hulpverlener.Beschikbaarheid


Op dit moment is deze workshop niet gepland.